Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice

 

CLARIVATE ANALYTICS - WEB OF SCIENCE

  Accesul se face la următoarea adresă:

webofknowledge.com

 

ANUNȚ: Clarivate Analytics a întrerupt furnizarea accesului la produsele sale actualizate. Accesul va fi reluat în momentul semnării noului contract de abonare acces pentru anul III de proiect (licitația este în derulare, conform prevederi legale, termen deschidere oferte 13 iulie 2020).  Se accesează informații având drept dată limită 31.12.2018 (conținut acoperit de accesul perpetuu achiziționat).

Accesând Web of Science, opțiunea AuthorSearch, puteți obține informații complete (inclusiv 2019-2020) referitoare la publicațiile științifice ale autorilor români ale căror articole sunt indexate in bazele de date ClarivateAnalytics.

De asemenea, ultima ediție (2019) a Journal Citation Report este disponibilă comunității științifice din România.

 

 

CLARIVATE ANALYTICS are ca scop oferirea de informații despre recunoșterea științifică a articolelor și de identificare a noilor tendințe și tehnologii la nivel mondial.

Web of Science este o bază de date bibliografică și bibliometrică, format online, cuprinzând reviste științifice. Disponibilă pe platforma Web of Knowledge, oferă acces la rezumatele articolelor din peste 12,000 reviste științifice și 148,000 de conferințe științifice din 256 de discipline.

Web of Science este structurată în funcție de aria subiectelor acoperite după cum urmează:

■ Science Citation Index Expanded™ — Indexează integral peste 8,600 reviste importante din domeniul științelor exacte din aproximativ 170 discipline;

■ Social Sciences Citation Index® – Indexează integral peste 3,120 reviste din 55 de discipline ale științelor sociale, precum și 3,500 reviste tehnice;

■ Arts & Humanities Citation Index® – Indexează integral peste 1,730 reviste de artă și științe umaniste, precum și articole din 6,000 de reviste din domeniul științelor sociale;

■ Conference Proceedings Citation Index: – Conține peste 148,000 reviste apărute în cadrul conferințelor științifice. Este împărțit în două ediții: Science; Social Science and Humanities;

■ Books Citation Index: Indexează peste 30,000 de cărți selectate din 2005 până în prezent, cu peste 10,000 cărți noi adăugate anual.

Journal Citation Reports

 webofknowledge.com

 

Journal Citation Reports este o bază de date bibliografică și bibliometrică, cuprinzând reviste științifice, disponibilă pe platforma online Web of Knowledge. Oferă date statistice cuantificabile care premit evaluarea impactului revistelor în comunitatea științifică. Această bază de date cuprinde numai reviste cotate ISI. Baza de date nu oferă rezumatele articolelor, ci doar lista completă a revistelor cotate ISI și date statistice privind dinamica citărilor.

Journal Citation Reports este structurată in funcție de aria subiectelor acoperite după cum urmează:

JCR Science Edition – peste 8.400 de reviste

JCR Social Sciences Edition – peste 3.010 de reviste

Acoperă peste 11.350 de reviste de la 2552 de edituri din 84 de țări din întreaga lume, din aproximativ 240 de discipline.

 

Derwent Innovations Index

 webofknowledge.com

 

Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică, cuprinzând brevete științifice, disponibilă pe platforma Web of Knowledge. Cuprinde date despre aproximativ 18 milioane de brevete și invenții înregistrate în 41 de țări, inclusiv România, din 1963 pînă în prezent. 

***

 

Acces mobil la baze de date full-text, bibliografice și bibliometrice, serviciu disponibil pe platforma E-nformation

www.e-nformation.ro

 

Anunțuri

 *** 
NOU !!! Informații Bibliografie Admitere Master 2020 - click AICI.
 
***
NOU !!! Biblioteca ASE redeschide serviciul de împrumut la domiciliu! Informații AICI.
 
***
NOU !!! Dragi studenți! Vă informăm că termenul de restituire al tuturor publicațiilor împrumutate care aveau data scadentă începând cu 12 martie 2020 a fost prelungit până la sfârșitul anului universitar. Nu se percep penalități. Studenții din anii terminali trebuie să restituie cărțile împrumutate până în momentul întocmirii Notei de lichidare, pe acest document fiind necesară și viza de la Bibliotecă. 
NOU !!! Cărțile împrumutate se restituie la sediul central al Bibliotecii din Piața Romană nr. 6, clădirea Ion N. Angelescu, la parter (Luni-Joi: 8.30-16.00, Vineri: 8.30-13.00) 
 Informatii suplimentare - VEZI AICI.
 
***
Bibliografia examenului de finalizare Licență 2020 e disponibilă acum online. Detalii AICI.
 Ghid accesare Bibliografia examenului de finalizare Licență 2020 - click AICI.
 
***
 Pentru a veni în sprijinul comunității universitare și a facilita accesul la resursele electronice abonate contul de Acces Mobil se poate crea acum și de la distanță. Pentru detalii accesați următorul document: Cont Acces Mobil.
 
***
 Platforma Thomson Reuters - acces online din afara ASE. Informații pentru cadrele didactice și studenți.
 
 *** 
 Ghid accesare Biblioteca Online - click AICI.
 
*** 
 Servicii online oferite de Biblioteca ASE. Vezi AICI.  
 
 ***  
*** 
NOU !!! Resurse științifice cu regim Open Access - informații AICI.
 
*** 
 
 Platforma cu conținut academic Jstor oferă acces la numeroase reviste și cărți electronice în regim Open Acces. Pentru acces click AICI.
 
***
 Prestigioasa editură Cambridge University Press pune la dispoziția cititorilor o serie de e-books în regim Open Acces. Pentru consultare click AICI.
 
***
Cererile pentru referințe bibliografice se transmit online. Informații suplimentare AICI.
 
***
 
ASE București beneficiază de acces la platforma de reviste CEEOL (Central and Eastern European Online Library) (februarie-decembrie 2020) și la platforma de informații specializate Audit Analytics - Modulul Audit & Compliance (februarie 2020 - ianuarie 2021). Pentru detalii și acces: http://www.biblioteca.ase.ro/index.php/61-resurse-electronice/resurse-ceeol și http://www.biblioteca.ase.ro/index.php/62-resurse-electronice/resurse-audit-analytics.
 
 
 ***  
 
ASE București beneficiază prin proiectul CERTRAN de acces la baza de date de jurnale JSTOR - Business Collection III & IV (24 luni). Pentru detalii și acces: https://www.jstor.org/ 
 
 *** 
 
 
 
 
 
 

Orar

Biblioteca ASE este închisă pentru public până la începutul anului universitar 2020-2021 ca măsură de prevenție la situația generată de virusul COVID-19.