Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice

CABI ebooks

 

Cărțile editate de Editura CABI sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea informațiilor pe care le oferă și pentru utilitatea în procesul de cercetare, o dovadă în acest sens fiind indexarea în două din cele mai importante baze de date bibliometrice – Scopus și Clarivate Analytics. Astfel, din cele peste 1,000 de titluri de ebooks care se găsesc pe platforma CAB ebooks (Colectiile: Agriculture, Animal & Veterinary, Environmental Science, Human Health & Nutrition, Leisure & Tourism, Plant Sciences), peste 800 sunt indexate în Book Citation Index (Clarivate Analytics) și peste 400 în Scopus (Elsevier).

Pe platforma CABI se găsesc 240 ebooks (4,300 capitole) publicate in perioada 2014-2019, 317 ebooks (6,200 capitole), publicate in perioada 2007–2013 si 337 ebooks (6,300 capitole) publicate in perioada 2000–2006. Anual sunt adăugate pe platformă 40-50 de noi titluri.

 • Cărțile electronice de la CABI oferă acces online la informații de autoritate de la un editor științific de vârf. Titlurile sunt indexate și împărtite pe capitole, asigurând că o căutare în titlurile disponibile oferă cele mai relevante rezultate.
  Caracteristici:
   - PDF-uri ușor de utilizat;
   - Se pot face căutari după cuvinte cheie sau după subiect;
   - Nu există limite pentru utilizatorii concurenți, descărcări, tipărire, partajare;
   - Sunt disponibile statistici de utilizare;
   - Sunt disponibile înregistrări MARC;
   - Cărțile electronice CABI funcționează alături de CAB Abstracts, baza de date de rezumate CABI, oferind bogate instrumente de indexare și căutare.
   - Este disponibil Plum Analytics – metric ce evidențiază utilizarea și citările;

Titlurile de cărți ce pot fi accesate fac parte din colecțiile „Leisure and Tourism” și „Animal and Veterinary Sciences” ale editurii CABI.

Link de acces: https://www.cabi.org/cabebooks/

Lista e-books Cabi: click aici.

 DeGruyter ebooks

De Gruyter publică lucrări academice de cel mai înalt nivel, de peste 270 de ani de existență. Localizată în Berlin, compania lansează peste 1.300 de titluri noi de cărți în fiecare an în domeniile științe umaniste, științe sociale, medicină, științele naturii și drept; publică peste 800 de reviste și oferă o gamă largă de conținut digital. Grupul de companii include imprinturile și editurile partenere: De Gruyter, De Gruyter Akademie Forschung, De Gruyter Mouton, De Gruyter Oldenbourg, De Gruyter Open, De Gruyter Saur, De|G Press, Birkhäuser, Princeton University Press, Cornell University Press, Columbia University Press, transcript-Verlag, University of Pennsylvania Press, University of Hawaii Press, University of Toronto Press, ISEAS Publishing, Multilingual Matters, Verlag Dr. Otto Schmidt, Yale University Press, altele.

 • Peste 95,000 de cărți disponibile pe platforma De Gruyter Online,
 • Se publică cărți în 29 de domenii de activitate,
 • Aproximativ 50,000 de cărți se găsesc în arhiva De Gruyter,
 • Peste 1.300 de titluri noi apar în fiecare an.

Cele 2,850 de titluri din cele 29 de colecții De Gruyter e-Books 2016-2018 avute în vedere pentru achiziție acoperă următoarele domenii / colecții științifice:

Social Sciences, History, Literary Studies, Linguistics and Semiotics, Theology and Religion, Business and Economics, Philosophy, Classical and Ancient, Near Eastern Studies, Architecture and Design, Mathematics, Life Sciences, Arts, Physics, General Interest, Law, Medicine, Engineering, Industrial Chemistry, Library and Information Science, Book Studies, Chemistry, Materials Sciences, Geosciences, Cultural Studies, Computer Sciences, Music, Jewish Studies, Sports and Recreation, Asian and Pacific Studies, Islamic and Middle Eastern Studies.

Colecțiile sunt disponibile online la următorul link: https://www.degruyter.com

Pentru a consulta doar conţinutul disponibil, se bifează opţiunile de la „Product type” şi „Accesible content”.

Lista e-books Degruyter: click aici.

***

 

Acces mobil la baze de date full-text, bibliografice și bibliometrice, serviciu disponibil pe platforma E-nformation

www.e-nformation.ro

 

Anunțuri

 *** 
NOU !!! Informații Bibliografie Admitere Master 2020 - click AICI.
 
***
NOU !!! Biblioteca ASE redeschide serviciul de împrumut la domiciliu! Informații AICI.
 
***
NOU !!! Dragi studenți! Vă informăm că termenul de restituire al tuturor publicațiilor împrumutate care aveau data scadentă începând cu 12 martie 2020 a fost prelungit până la sfârșitul anului universitar. Nu se percep penalități. Studenții din anii terminali trebuie să restituie cărțile împrumutate până în momentul întocmirii Notei de lichidare, pe acest document fiind necesară și viza de la Bibliotecă. 
NOU !!! Cărțile împrumutate se restituie la sediul central al Bibliotecii din Piața Romană nr. 6, clădirea Ion N. Angelescu, la parter (Luni-Joi: 8.30-16.00, Vineri: 8.30-13.00) 
 Informatii suplimentare - VEZI AICI.
 
***
Bibliografia examenului de finalizare Licență 2020 e disponibilă acum online. Detalii AICI.
 Ghid accesare Bibliografia examenului de finalizare Licență 2020 - click AICI.
 
***
 Pentru a veni în sprijinul comunității universitare și a facilita accesul la resursele electronice abonate contul de Acces Mobil se poate crea acum și de la distanță. Pentru detalii accesați următorul document: Cont Acces Mobil.
 
***
 Platforma Thomson Reuters - acces online din afara ASE. Informații pentru cadrele didactice și studenți.
 
 *** 
 Ghid accesare Biblioteca Online - click AICI.
 
*** 
 Servicii online oferite de Biblioteca ASE. Vezi AICI.  
 
 ***  
*** 
NOU !!! Resurse științifice cu regim Open Access - informații AICI.
 
*** 
 
 Platforma cu conținut academic Jstor oferă acces la numeroase reviste și cărți electronice în regim Open Acces. Pentru acces click AICI.
 
***
 Prestigioasa editură Cambridge University Press pune la dispoziția cititorilor o serie de e-books în regim Open Acces. Pentru consultare click AICI.
 
***
Cererile pentru referințe bibliografice se transmit online. Informații suplimentare AICI.
 
***
 
ASE București beneficiază de acces la platforma de reviste CEEOL (Central and Eastern European Online Library) (februarie-decembrie 2020) și la platforma de informații specializate Audit Analytics - Modulul Audit & Compliance (februarie 2020 - ianuarie 2021). Pentru detalii și acces: http://www.biblioteca.ase.ro/index.php/61-resurse-electronice/resurse-ceeol și http://www.biblioteca.ase.ro/index.php/62-resurse-electronice/resurse-audit-analytics.
 
 
 ***  
 
ASE București beneficiază prin proiectul CERTRAN de acces la baza de date de jurnale JSTOR - Business Collection III & IV (24 luni). Pentru detalii și acces: https://www.jstor.org/ 
 
 *** 
 
 
 
 
 
 

Orar

Biblioteca ASE este închisă pentru public până la începutul anului universitar 2020-2021 ca măsură de prevenție la situația generată de virusul COVID-19.