Bloomberg Finance

 • Platformă: Bloomberg Finance Professional

 • Acces din campus: Sala de lectură Periodice (clădirea Ion N. Angelescu, etaj 1, sala 0116)

 • Acces din afara campusului: NU

Academia de Studii Economice din București beneficiază de acces la platforma de date Bloomberg Finance Professional, furnizor Bloomberg Finance L.P.

Accesul la platforma specializată de date statistice, financiare, prognoze, analize, informații despre companii se realizează local, în campus, pe terminalul instalat la Bibliotecă.

Domeniu: Finanțe (date financiare și statistice, analize, prognoze, statistici privind companii din întreaga lume etc.). Platforma permite accesarea de date din piață în timp real, analiză investiții.

Platforma Bloomberg se accesează din campus, Biblioteca ASE, Sala de lectură Periodice (imobil Ion N. Angelescu, etaj 1, sala 0116).

Alte tutoriale: youtube1 & youtube2

Refinitiv Eikon

 • Platformă: EIKON for Students, inclusiv Datastream
 • Acces din campus: DA, de pe orice calculator/device cu conexiune la Internet, pe baza unui set de credențiale

 • Acces din afara campusului: DA, pe baza unui set de credențiale

Biblioteca ASE oferă acces la platforma EIKON for Students (un produs din portofoliul Thomson ReutersFinancial & Risk Business, în prezent Refinitiv).

Accesul la platforma specializată de date statistice, financiare, prognoze, analize, informații despre companii se realizează de pe orice calculator/device cu conexiune la Internet, pe baza unui set de credențiale pe platforma http://eikon.thomsonreuters.com/index.html

Credențialele de acces se solicită la adresa de email refinitiv@ase.ro, solicitare transmisă de pe adresa de e-mail instituțional.

Detalii Accesare platformă: Acces Refinitiv

Acces de tip single user.

Domeniu: Finanțe.

Tutorial Datastream: https://www.refinitiv.com/en/support-and-training/datastream-training

Certificări Eikon: click aici

Audit Analytics

 • Platformă: Audit Analytics – modulul Audit & Compliance (servicii în curs de reabonare)

 • Acces din campus: DA, cont creat cu email instituțional

 • Acces din afara campusului: DA, cont creat cu email instituțional

Biblioteca ASE beneficiază de acces la platforma specializată Audit Analytics.

Furnizorul independent Audit Analytics asigură pe platformă accesul la informații și date din domeniul audit pentru specialiștii din aria contabilitate, investiții, drept, corporații, precum și pentru comunitățile academice.

Audit Analytics oferă cercetări detaliate despre circa 150.000 de audituri active și peste 10.000 de firme de contabilitate.

Biblioteca ASE beneficiază de acces la Modulul Audit & Compliance.

Accesul la platformă se asigură pe bază de cont și parolă utilizând pentru înregistrare obligatoriu adresa de email instituțională. Crearea contului  se solicită la adresa web: https://go.auditanalytics.com/academic-registration

ZF Corporate

 • Platformă: Ziarul Financiar Corporate
 • Acces din campus: DA, pe baza unui set de credențiale

 • Acces din afara campusului: DA, pe baza unui set de credențiale

În cadrul parteneriatului dintre Academia de Studii Economice din București, ANEVAR și Ziarul Financiar, cu sprijinul Departamentului Analiză și Evaluare Economică Financiară, Biblioteca ASE beneficiază de acces online gratuit la platforma Ziarul Financiar Corporate.

Utilizatorii au acces la  date financiare și statistice, analize, infografice, hărți de business, anuare și suplimente tematice, prognoze, statistici din următoarele domenii de interes: bănci, burse, asigurări, business, retail, transporturi etc.

Platforma Ziarul Financiar Corporate se poate accesa online pe baza unui set de credențiale disponibil și la Sala de Periodice.

Accesul la platformă din afara Academiei de Studii Economice din București, se asigură pe bază de cont și parolă, utilizând pentru solicitare obligatoriu adresa de email instituțională.

Solicitare credențiale acces la adresa: contact@biblioteca.ase.ro

Statista

 • Platformă: Statista
 • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

 • Acces din afara campusului: DA, prin serviciul Acces Mobil

Statista este o importantă bază de date statistice despre piață și consumatori furnizând informații despre circa 80.000 de subiecte din peste 22.500 de surse de încredere.

Platforma oferă acces la date de la instituțiile de cercetare de piață și de opinie, precum și de la organizații de afaceri și instituții guvernamentale în limbile engleză, franceză, germană și spaniolă.

Statista pune la dispoziția utilizatorilor inclusiv date despre marile companii, previziuni de piață, rapoarte din industrie, analize privind perspectivele pieței digitale și perspectivele pieței de consum.

Orbis

 • Platformă: Baza de date specializată Orbis, un produs al companiei Bureau van Dijk.
 • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

 • Acces din afara campusului: NU

Academia de Studii Economice din București beneficiază de acces la baza de date specializată Orbis, un produs al companiei Bureau van Dijk.

Domeniu: sursă de date microeconomice, cuprinzând informații detaliate cu privire la circa 400 milioane de companii (Orbis, 2021), standardizând datele primite de la circa 170 de furnizori.

Platforma ORBIS constituie un instrument important pentru realizarea studiilor și analizelor comparative între companii fiind utilă în predarea disciplinelor economice și în activitatea de cercetare.

Platforma Orbis se accesează online din campus/intranet, pe bază de IP instituțional, inclusiv de pe calculatoarele aflate în Bibliotecă.

Euromonitor Passport

 • Platformă: Euromonitor Passport, un produs din portofoliul Euromonitor International

 • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

 • Acces din afara campusului: DA, prin serviciul Acces Mobil

Biblioteca ASE oferă acces la platforma Euromonitor Passport, un produs din portofoliul Euromonitor International.

Domeniu: Marketing, studii de piață, analize comparative, rapoarte sectoriale, industrii.
Platforma Euromonitor se poate accesa online din Intranet, dar și internet utilizând serviciul de Acces mobil (pentru creare cont accesați: http://www.e-nformation.ro/join-us). Contul de Acces mobil deja creat pentru resursele ANELIS PLUS furnizate de E-nformation este valabil și pentru platforma Euromonitor.

Softuri specializate de cercetare

 • Platforme: Matlab, SAS, Nvivo, Stata, free and open-source software Anaconda și RStudio
 • Acces din campus: DA, pe terminalele din sala de lectură Periodice

 • Acces din afara campusului: NU

Direcția Managementul Cercetării și Inovării (DMCI) și Biblioteca ASE asigură acces la o serie de softuri specializate utilizate în cadrul proceselor de cercetare, documentare și studiu individual de către membrii comunității academice ASE.

SAStutorial

NVIVOtutorial

STATAtutorial

MATLABtutorial

ANACONDAtutorial

RStudiotutorial

Licențele software sunt disponibile pe stațiile de lucru din Sala de lectură Periodice (0116).

Sintact.ro

 • Platformă: Sintact.ro, un serviciu al companiei Wolters Kluwer Romania
 • Acces din campus: DA, pe baza unui set de credențiale

 • Acces din afara campusului: DA, pe baza unui set de credențiale

Prin intermediul Bibliotecii Academiei de Studii Economice din București, utilizatorii beneficiază de acces la platforma specializată Sintact.ro, un serviciu al companiei Wolters Kluwer Romania.
Domeniu: legislație, cercetare juridică, documente și informații juridice.

Platforma Sintact.ro se poate accesa online pe baza unui set de credențiale disponibil și la Sala de Periodice.

Accesul la platformă din campus ASE și din afara campusului se asigură pe bază de cont și parolă, utilizând pentru solicitare obligatoriu adresa de email instituțională.

Solicitare credențiale acces la adresa: contact@biblioteca.ase.ro

Writefull

 • Platformă: Writefull Premium, un software de corecție automată

 • Acces din campus: DA, cu email instituțional (@*.ase.ro)

 • Acces din afara campusului: DA, cu email instituțional (@*.ase.ro)

Writefull este un software avansat de corecție automată bazat pe cloud care prin intermediul Inteligenței Artificiale (AI) corectează orice text științific redactat în limba engleză din punct de vedere ortografic, gramatical, al vocabularului, structurii propoziției și multe altele. Utilizarea acestui software crește eficiența și acuratețea scrisului academic. Pachetul software oferă acces la trei produse: Writefull pentru Word, Writefull Revise și Writefull Cite.

Instalare Writefull: Instalați aplicația de la adresa https://www.writefull.com/ (Download for Word), apoi rulați executabilul descărcat – WritefullForWordInstaller (click dreapta, alegeți comanda Run as…). După instalare deschideți un document Word și aplicația Writefull este vizibilă în meniu. Deschideți Writefull din meniu și alegeți Sign In pentru înregistrare cont utilizând adresa de email instituțională (@*.ase.ro). După validarea link-ului din email aveți acces la aplicația Writefull.

Writefull pentru Word oferă feedback în timp real asupra textului pe care îl scrieți în documentul Word, cu diferite niveluri de editare în funcție de nevoile dvs.

Writefull Revise analizează textul pentru corectitudinea gramaticii, ortografiei, vocabularului, punctuației și stilului. Utilizatorii își pot încărca textul în Revise, pot examina sugestiile de limbă și pot descărca o versiune revizuită a textului lor, care încorporează toate sugestiile acceptate.

Writefull Cite verifică textele pentru caracterul complet al citărilor, evidențiind propozițiile care ar trebui să fie susținute de o referință. Când Writefull identifică o propoziție ca prezentând informații care trebuie susținute de o referință, iar propoziția nu conține încă o referință, Writefull va sugera să adăugați una.

Accesul la Writefull Revise și Writefull Cite se efectuează cu același cont înregistrat pentru Writefull for Word.

Domeniu: corecturi automate pentru textele științifice în limba engleză.

SciFlow

 • Platformă: SciFlow, platformă de creație digitală

 • Acces din campus: DA, cu email instituțional (@*.ase.ro)

 • Acces din afara campusului: DA, cu email instituțional (@*.ase.ro)

SciFlow este o platformă de creație digitală utilizată de universități din întreaga lume care oferă soluții pentru activitatea de scriere și redactare academică.

Prin utilizarea unor template-uri de articole din jurnale de la edituri consacrate (Elsevier, Wiley, IEEE, Frontiers, SpringerNature etc.), dar și machete customizabile de către organizație, în diferite limbi, formate (Word, LaTex), stiluri (MLA, AMA, Chicago, etc.), sisteme de referințe (Endnote, Mendeley, etc.), SciFlow economisește timp și contribuie la realizarea unor lucrări științifice moderne în format PDF sau Word.

Accesul la SciFlow se efectuează prin crearea unui cont cu emailul instituțional la adresa web: https://sciflow.net/en/ase-ro/start

Domeniu: platformă de creație digitală utilizată pentru activitatea de scriere și redactare academică.

IFRS Box

 • Platformă: IFRS Box

 • Acces din campus: DA, pe terminalele din sala de lectură Periodice

 • Acces din afara campusului: NU

Biblioteca ASE oferă acces la platforma specializată IFRS Box.

Accesul la platforma de specialitate se face online, in campus, la Bibliotecă, sala de lectura Periodice (clădirea Ion N. Angelescu, etaj 1, camera 0116).

Domeniu: reglementări contabile internaționale și standarde de raportare.