Colecţii de cărţi electronice

  • Colecții: ProQuest Ebrary, Emerald, Elsevier, Sage, Wiley, Springer Link, De Gruyter, CABI, IEEE, EBSCO etc.

  • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

  • Acces din afara campusului: DA, prin serviciul Acces Mobil E-nformation

Acces perpetuu la eBooks Anelis Plus 2020 – colecții și titluri de la diferite edituri: DeGruyter, Elsevier, Emerald, Sage, CABI, Wiley, IEEE, IGroup

După autentificare pe platforma E-nformation resursele eBooks Anelis Plus se regăsesc în rubrica Profil instituțional.

Colecţii de cărţi electronice pe platforma ProQuest

  • Colecții: Business and Economics; Computer and IT; Globalizationș History and Political Science, Language; Literature and Linguistics; Law, International Relations and Public Policy; Mathematics; Education; Life Sciences; Career Guides; Antropology and Sociology

    Listă eBooks Ebrary cu acces perpetuu

  • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

  • Acces din afara campusului: DA, cont creat în campus cu email instituțional pe platforma Ebrary (ProQuest) sau prin serviciul Acces Mobil E-nformation

ProQuest, considerat cel mai mare agregator la nivel mondial, deține din 2011 platforma Ebrary, care a devenit lider de piaţă pe segmentul furnizare de carte în format electronic pentru mediul academic şi de cercetare.

Cu un număr impresionant de peste 496.000 de documente aflate pe aceasta platformă, Ebrary se dovedeşte a fi cea mai importantă platformă de eBooks la nivel mondial, platformă ce oferă acces la publicaţii de la peste 500 de edituri, printre care: Amsterdam University Press, Elsevier, McGraw-Hill Book, Cambridge University Press, Informa Healthcare, Oxford University Press, SAGE Publications, Springer, Wiley – Blackwell, Palgrave Macmillan, Penn State University Press.

În Ebrary puteţi interacţiona mult mai uşor cu textul cărţii. Ebrary a preluat avantajele utilizării cărţii tipărite punându-le alături de beneficiile accesului electronic.

Din colecţiile enumerate mai sus, Biblioteca ASE a achiziţionat în anul 2011 cu acces perpetuu un număr de 40 titluri per colecție la momentul respectiv.

Ebrary eBooks se accesează din Intranet (pe bază de IP), dar și din internet utilizând pentru conectare un cont creat pe platforma Ebrary (ProQuest) din instituție, înregistrare cu email instituțional sau din contul de Acces Mobil E-nformation.

Colecţia de cărţi electronice  pe platforma Emerald

  • Colecții: Business, Management and Economics

  • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

  • Acces din afara campusului: DA, cont creat în campus cu email instituțional pe platforma Emerald (https://www.emerald.com/insight/)

Editura Emerald este considerată una dintre cele mai importante edituri de literatură economică din lume, iar scopul acestei edituri este de a reduce distanţa dintre cercetarea academică şi practica de zi cu zi în domeniul economic.

Pe lângă subiectele din diversele specializări din domeniul economic: management, marketing, finanţe, bănci, resurse umane, afaceri etc., sunt abordate subiecte importante din activitatea de cercetare şi educaţie: management educaţional, managementul cercetării şi inovării.

Fondată în 1967, Editura Emerald include 80 de colecţii de carte electronică şi numără în prezent peste 2500 de volume, din 10 arii tematice.

Biblioteca ASE oferă acces la colecţiaBusiness, Management and Economics -  arhiva 1991-2012

* Din această colecţie Biblioteca ASE a achiziţionat un număr de 86 titluri de serii de carte electronică.

Colecția de eBooks Emerald se accesează din Intranet (pe bază de IP), dar și din internet utilizând pentru conectare un cont creat pe platforma Emerald din instituție, înregistrare cu email instituțional.

Colecţia de cărţi electronice pe platforma Springerlink 

  • Colecții: Business and Economics 2011   

  • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

  • Acces din afara campusului: NU

Editura Springer a inclus pe platforma Springerlink, începând cu anul 2006, cărţile şi enciclopediile publicate.

În prezent Springer/Nature eBooks numără peste 21 colecţii: Behavioral Science & Psychology, Biomedical & Life Sciences, Business & Management, Chemistry & Material Science, Computer Science, Earth & Environment, Economics & Finance, Law & Criminology, Mathematics & Statistics, Political Science & International Studies, Social Sciences etc.

Colecţia Business and Economics este considerată una dintre cele mai importante din cadrul Editurii Springerlink, lucru dovedit atât de numărul de titluri, dar mai ales de valoarea lucrărilor publicate. Printre cele mai importante titluri: From Imagination to Innovation, Schuman Report on Europe, Econometrics, Case Studies in Logistics.

Biblioteca ASE oferă acces la colecţiaBusiness and Economics 2011.            

 * Din această colecţie Biblioteca ASE a achiziţionat un număr de 250 titluri.

Colecția de cărți electronice Springer se poate accesa din campus.

Colecţia de cărţi electronice Economics, Econometrics and Finance pe platforma ScienceDirect

  • Colecții: EconomicsEconometrics and Finance 

  • Acces din campus: DA, pe bază de IP instituțional

  • Acces din afara campusului: DA, cont creat în campus cu email instituțional pe platforma Science Direct (https://www.sciencedirect.com/)

Prin intermediul platformei ScienceDirect (Elsevier)  utilizatorii bibliotecii beneficiază de acces online, text integral, la cărți electronice, conținut științific și academic.

Platforma ScienceDirect este o foarte importantă resursă informațională, cuprinzând publicații ale grupului editorial Elsevier (edituri: Elsevier, Churchill Livingstone, Saunders, Mosby, Cell Press, Pergamon, Butterworth-Heinemann, Academic Press, The Lancet, JAI Press, North Holland, Masson).

Biblioteca ASE beneficiază de acces la colecția de carte electronică Economics, Econometrics and Finance (achiziționată în 2008).

Domenii: economie, econometrie, finanțe, contabilitate, managementul riscului.

Colecția de eBooks ScienceDirect se accesează din Intranet, pe bază de IP instituțional, dar și din internet utilizând pentru conectare un cont creat pe platforma Science Direct din instituție, înregistrare cu email instituțional.

Mai multe informații și tutoriale AICI.